Puusta on veistetty

kestäviä, näyttäviä ja terveitä rakennuksia satoja vuosia

Käsinveistetty hirsi on rakennusmateriaalina hyväksi havaittu ja kauniiksi todettu. Jokainen rakennus on uniikki, koska jokaisella hirrellä on oma muotonsa yksityiskohtineen kuten puulla on. Taitavan veistäjän käsissä hirret istuvat sulavasti toisiinsa, hävittämättä puun luonnetta. Näin muodostuu silmää hivelevä ja kaunis kokonaisuus.

Käsinveistetty hirsirakennus on myös ympäristöystävällinen tapa rakentaa. Huolella metsästä valitut puut pyritään kaatamaan lähialueelta ja ne katkotaan rakennukseen tarvittaviin mittoihin. Puut kuljetetaan veistopaikalle, jossa ne kuoritaan ja annetaan kuivua. Talvella kaadetut puut voidaan veistää aikaisintaan seuraavana kesänä.

 

Käsinveistämällä rakennukseen ilmeikkyyttä ja yksilöllisyyttä

Kun hirret veistetään seinälle, voidaan käyttää useita erilaisia salvoksia. Pelkkahirressä käytetään useimmiten lohenpyrstöä, ristinurkkaa, lukkonurkkaa tai norjalaista nurkkaa. Pyöreässä hirressä ämmännurkkaa, satulanurkkaa, viikinkinurkkaa tai sulkanurkkaa. Myös D-hirsi on mahdollinen, jossa toinen puoli on sahattu ja toinen jätetty luonnonpyöreäksi. Pelkkahirsi saa näyttävyyttä ja myös säänkestoa piilutuksella. Siinä hirren sahatut sivut veistetään kirveellä, jolloin puun solukko sulkeutuu – näin syntyy tiivis ja kestävä pinta.

Ei kemikaaleja, eikä muovia. Seinät ovat hengittävät ja sisäilma puhdas.
Yksinkertaista, kaunista ja ajanhammasta kestävää.

Kun rakennetaan paksusta hirrestä saadaan seinällle myös eristävyyttä lisää ja rakennukselle näyttävyyttä. Työkalut ja tavat ovat kehittyneet, mikä mahdollistaa entistäkin tarkemman ja laadukkaamman lopputuloksen – hävittämättä kaunista käsityön jälkeä. Kirveellä piilutetut seinäpinnat tai taltalla viimeistellyt yksityiskohdat luovat koristeellisen lopputuloksen.

Yrityksemme tähtää aina tinkimättömään laatuun rakennuksen joka vaiheessa ja veistotyön jäljessä.

 

– Asiakaslähtöinen palvelu, suunnittelusta toteutuksen loppuun asti.
Ota rohkeasti yhteyttä, hirsiunelmat on mahdollista toteuttaa.